Sim Only vergelijken en het goedkoopste abonnement vinden?

Begin direct met het vergelijken van de meest populaire sim only abonnementen en pak de beste aanbiedingen van dit moment.

Top 5 Sim Only

Simpel

T-Mobile

Simyo

Hollands Nieuwe

Sim Only vergelijken in 2019

Tegenwoordig maken steeds meer Nederlanders gebruik van een Sim only abonnement. Sterker nog, het is een van de meest populaire abonnementsvormen van Nederland en dat is natuurlijk niet gek door alle scherpe tarieven die aangeboden worden.

Je ontvangt bij een sim only abonnement alleen een simkaart en geen toestel. Je kunt er daarna voor kiezen om je oude toestel te behouden of om een nieuwe aan te schaffen. Een Sim only abonnement is aanzienlijk goedkoper dan een abonnement waarbij je een toestel ontvangt.

Tegenwoordig is het vinden van de goedkoopste sim only abonnementen helemaal niet moeilijk meer, door onze handige vergelijker te gebruiken kun je in een oogopslag alle aanbieders langs elkaar leggen.

Goedkope Sim Only deals

Het kan ook zijn dat je niet zo op de prijs hoeft te letten en dat je vooral de voorkeur hebt voor een uitgebreid pakket met alles erop en eraan.

Iedereen heeft natuurlijk andere wensen, de een belt veel en wil onbeperkt belminuten ontvangen terwijl de ander juist veel op het internet zit en filmpjes kijkt op Youtube.

De bundel die je kiest kan daardoor behoorlijk verschillen. We raden je daarom aan om onze vergelijker te personaliseren zodat je de perfecte sim only abonnementen eenvoudig op een onafhankelijke kunt bekijken.

✓ Alle aanbieders op 1 centrale plaats
✓ Als eerste kortingen & acties verzilveren
✓ Bijna alle aanbieders leveren binnen 24 uur
✓ Volledig onafhankelijk sim only vergelijken
✓ Altijd de beste prijs voor sim only abonnement

Meest gestelde vragen over Sim Only abonnement vergelijken

Welke voordelen heeft Sim Only?
Het gebruiken van een sim only abonnement heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een telefoonabonnement. Je hebt in de sim only markt een enorm groot aanbod aan providers. Denk daarbij aan Simyo, Youfone en Simpel.

In veel gevallen is het aantrekkelijker om een sim only abonnement af te sluiten terwijl je het toestel los koopt. De totale prijs die je dan betaald voor een toestel is vele malen lager.

Nog een groot voordeel is de flexibele looptijd en je kunt kiezen tussen een contract van een of twee jaar. Het is zelfs mogelijk om maandelijks opzegbare contracten af te sluiten zodat je bijna nergens aan vast zit.

Nog een voordeel is de maandelijks aanpasbare sim only bundel. Je kunt dan meer belminuten bijbestellen of een grotere internetbundel afsluiten wanneer jij dat nodig hebt.

Waarom Sim Only vergelijken?
Nou, dat is best wel simpel. Het is gemakkelijk, kost je bijna geen tijd en er zijn geen kosten aan verbonden. Je kan op ieder moment van de dag een gemakkelijke besparing maken.

Binnen enkele minuten heb je de volledige markt in kaart zodat je een goed afgewogen beslissing kan maken over je sim only abonnement.

Simonly abonnement behouden of verlengen?

Veel mensen stellen ons de vraag hoe het nu precies zit met verlengen. Kun je het beste een nieuwe provider zoeken of je bestaande abonnement verlengen?

Het kan logisch zijn dat je overstapt naar een andere provider omdat de kosten veel lager zijn als bij je huidige aanbieder, we raden dan altijd aan om over te stappen als de contractperiode dit toelaat.

Het komt regelmatig voor dat er beter voorwaarden en tarieven beschikbaar komen op het moment dat je contract verloopt.

Toch zijn er genoeg mensen die aanbiedingen krijgen van providers gedurende hun contractperiode, veel klanten kiezen er daarom voor om te verlengen bij hun huidige sim only provider.

Normaal abonnement en overstappen naar Sim Only

Als je een abonnement hebt dat bijna afloopt maar je toestel is nog prima in orde dan kun je overwegen om een sim only abonnement af te sluiten.

Je toestel werkt namelijk nog goed en nog een langdurig contract afsluiten is helemaal niet nodig. Je kunt in onze sim only vergelijker heel gemakkelijk kijken wat je aan maandelijkse kosten kunt besparen.

Is Simonly voor iedereen geschikt?

Over het algemeen kan iedereen gebruik maken van een sim only bundel. Dat is zeker zo als je graag goedkoper wil bellen of internetten terwijl je nog de beschikking hebt over een goed toestel. We zien het over het algemeen vaak gebeuren dat mensen een los toesel kopen in combinatie met een sim only aanbieding.

Goedkoop of onbeperkt Sim Only

Je hebt diverse mogelijkheden als je een sim only abonnement wil vinden dat bij je wensen past. Je hebt de mogelijkheid om onbeperkt te internetten of bellen. Door deze ontwikkeling is de prepaid kaart daarom ook bijna uitgestorven.

Goedkope sim only abonnementen zijn een goede oplossing voor consumenten die niet vast willen zitten aan abonnementen of die geen zin hebben om constant pre-paid tegoed te bestellen.

Sim only abonnement en de contractduur
Elke simonly provider heeft zijn eigen afspraken als het gaat om goedkope sim only abonnementen afsluiten.

Bij actietarieven worden vaak contracten voor twee jaar afgesloten, maar je krijgt daar natuurlijk veel meer korting voor terug in vergelijking met een kortdurend contract.

Steeds meer mensen kiezen voor een maandelijks opzegbare contracten omdat je nergens aan vast zit, je kunt ook iedere maand je abonnement aanpassen waardoor je volledige controle hebt over de maandelijkse kosten.

Wat zijn de beste sim only providers?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen dief zijn van hun eigen portemonnee, veel mensen stappen namelijk niet over na het aflopen van het contract waardoor het sim only abonnement direct automatisch wordt verlengd.

Dit is voor veel mensen een vervelende gebeurtenis want je bent de korting die je als nieuwe klant kreeg ook direct kwijt. Het kan daardoor voorkomen dat je een stuk meer gaat betalen voor je sim only deal die eerst nog zo voordelig was.

Op dit moment zijn er 10 verschillende aanbieders die gebruik maken van een sim only abonnement.

Toch zijn er wel grote verschillen tussen deze aanbieders, er zijn namelijk 5 aanbieders die maandelijks opzegbare contracten aanbieden. Dat is handig voor veel consumenten want je contract is vanaf het begin direct opzegbaar. De aanbieders die dit soort sim only deals aanbieden zijn:
⦁ Ben
⦁ Robin Mobile
⦁ Simyo
⦁ Tele2
⦁ Youfone

Het is natuurlijk wel zo dat je voor een maandelijks opzegbaar contract doorgaans meer betaalt als een abonnement met een langere looptijd. Ook heb je minder aanbiedingen en kortingen beschikbaar ten opzichte van langere contracten van 1 tot 2 jaar.

De beste sim only aanbieders volgens de Consumentenbond

Uit een recent onderzoek van de bekende organisatie de Consumentenbond kwam naar voren dat grote spelers zoals KPN en T-Mobile behoorlijk hoog scoren in de test voor beste sim only providers. Alle andere aanbieders scoren minimaal een 7, toch springen Simyo en KPN er echt bovenuit met een 8 of hoger.

Belangrijk om te weten is dat alle aanbieders van Sim Only diensten uiteindelijk zijn aangesloten op een netwerk van de 3 grote providers.

Vodafone, KPN en T-Mobile hebben namelijk allerlei submerken zoals Simyo, Simpel en Hollands Nieuwe opgezet om zich te richten op de sim only markt.

Robin Mobile, Simyo, Youfone en Telfort maken gebruik van het KPN netwerk. Ben, TELE2 en Simpel maken gebruik van het T-Mobile netwerk en HollandsNieuwe is weer een dochter van Vodafone.

Hoe zit het met nummerbehoud & sim only?

Je wil de overstap maken naar een sim only abonnement maar je vraagt je af of je dan je eigen nummer kunt behouden. Gelukkig is het wettelijk geregeld dat iedere provider je gratis moet helpen om nummerbehoud te garanderen.

Je kunt dus bij iedere provider gratis gebruik maken van nummerbehoud, het mooie is dat je hier helemaal niets voor hoeft te doen. Geef aan dat je graag een beroep wil doen op je nummerbehoud en alles wordt automatisch geregeld door de provider.

Hoe zit het met een kapot toestel als je sim only hebt gekozen?

Het kan de beste overkomen, je hebt je toestel 6 maanden hij gaat alweer kapot. Maar wat kun je doen als je een sim only abonnement hebt? Als je telefoon kapot gaat bij een normaal abonnement kun je hem laten repareren maar kun je ook iets doen als je een sim only abonnement hebt?

Helaas heb je geen recht op garantie of een reparatie omdat je bij een sim only contract alleen maar betaalt voor minuten, internet smsjes. Het voordeel dat je met simonly hebt is dat je in ieder geval niet onnodig blijft betalen voor een kapot toestel.

Ook kun je een stuk flexibeler overschakelen omdat veel contracten eenvoudig zijn op te zeggen. Zo kun je het risico bij een kapot toestel behoorlijk verkleinen.

Hoe ontvang ik mijn nieuwe simkaart bij een verlenging?

Als je gekozen hebt voor een verlenging kun je de huidige simkaart niet meer gebruiken. Je krijgt van de meeste providers binnen 2 werkdagen tijd een nieuwe 3-in-1 combi simkaart zodat je altijd het juiste formaat kunt kiezen voor je telefoon. Het is wel belangrijk dat je de activeringscode die meegeleverd wordt bij je nieuwe simkaart goed gebruikt.

De nieuwe SIM kaart wordt geactiveerd opgestuurd, je kunt met de meegeleverde code de nieuwe simkaart activeren.

Het kan soms zijn dat je de nieuwe simkaart al ontvangt voor de verlengdatum, je kunt deze dan direct activeren. Eerder activeren heeft geen enkele invloed op je verlenging. Het nieuwe contract gaat gewoon in op de datum die je van de provider krijgt.

Zijn er vaak Sim Only aanbiedingen beschikbaar?
Zeker, tegenwoordig is er veel veranderd in de sim-only wereld. Er is behoorlijk wat concurrentie bijgekomen en veel aanbieders stunten met flinke kortingen en aanbiedingen op je sim only abonnement.

Daarbij proberen sommige aanbieders zich te onderscheiden door maandelijks opzegbare contracten aan te bieden. Dit is vaak veel voordeliger als je er voor kiest om een abonnement te nemen met een toestel dan betaal je daar een maandelijks bedrag voor de smartphone bij.

Let op de simonly actietarieven

Let wel goed op bij sommige aanbiedingen, het kan namelijk zijn dat er sim only deals tijdelijke actietarieven aanbieden die kunnen vervallen tijdens de contractperiode.

Als je dit perongeluk gemist hebt kan het zijn dat je maandelijks meer gaat betalen. Het is daarom een slim idee om goed up-to-date te zijn over alle prijswijzigingen van sim onyl abonnementen. Bekijk daarom onze vergelijker om de beste sim only deals in de gaten te houden.

Welke merken Sim Only zijn er allemaal beschikbaar?

Ben Sim Only

Je kunt op onze website heel gemakkelijk alle sim only abonnementen van Ben bekijken en vergelijken. Het is heel makkelijk om een goed overzicht te krijgen van alle beschikbare bundels die Ben je biedt.

Daarbij wil je natuurlijk niet teveel betalen voor je bundel, er zijn namelijk regelmatig goede aanbiedingen beschikbaar waardoor je echt flink kunt besparen. Zo wordt een Ben-abonnement wel heel aantrekkelijk.

Het voordeel van een Ben sim only abonnement is het feit dat je geen dure smartphone hoeft te betalen met een maandelijks abonnement. Daarbij zijn er contracten beschikbaar die maandelijks opzegbaar zijn waardoor je alle flexibiliteit van sim only kunt ervaren.

Je zit met zo’n contract nergens aan vast en je kunt altijd overstappen naar een andere provider. Als je Ben gebruikt maak je gebruik van het netwerk van T-Mobile. Het afgelopen jaar is dit netwerk als best geteste netwerk naar boven gekomen. Je hebt razendsnel 4G internet met een landelijke dekking en je bent ook in het buitenland bereikbaar.

Simyo Sim Only

Ben jij op zoek naar een goedkope sim only deal? Dan ben je bij Simyo aan het juiste adres, je kunt heel gemakkelijk alle aanbiedingen van deze provider in onze vergelijker bekijken. Gebruik een van de handige filters om je keuze volledig te personaliseren naar je eigen wensen.

De Consumentenbond heeft Simyo al 10 keer op rij beoordeeld en bekroond met het label Beste Provider. Dat komt onder andere door de klantenservice van Simyo waar je altijd terecht kunt en de voordelige pakketen die je kunt kiezen.

Een groot voordeel van Simyo zijn de maandelijks opzegbare abonnementen waardoor je niet lang vastzit aan een partij, je maakt daarbij gebruik van het grote netwerk van Vodafone en er is voor iedereen een passende bundel te vinden.

Ook kun je de bundels die je afsluit maandelijks aanpassen naar je verbruik waardoor het ook nog eens lekker flexibel geregeld is bij Simyo.

Telfort Sim Only

Als je gebruik wil gaan maken van sim only abonnementen van Telfort kan dat zeer voordelig zijn door de scherp geprijsde deals. Je beschikt over razendsnel 4G internet zonder dat je daar enorm veel voor moet betalen.

Daarbij zijn er veel bundels beschikbaar voor iedere Nederlander. Telfort is de afgelopen jaren een van de grootste providers geworden in de simonly markt, dit omdat de abonnementen dus goedkoop en flexibel zijn.

Telfort biedt een garantie voor 3 maanden geldige MB’s, onbeperkt sms’en en je kunt onbeperkt bellen. De databundel die je elke maand gebruikt neem je dus mee naar de volgende maand op het moment dat je MB’s overhoud.

Bellen met Telfort Sim Only is behoorlijk goedkoop, als je langer dan 10 minuten belt wordt dit total gratis. Je hebt dus nooit te maken met onverwachte extra kosten op het gebied van bellen, maar ook op internet gebied helpt de provider je een handje. Als je over je bundel heen gaat wordt de internettoegang direct gestopt zodat je nooit over je bundel heen gaat.

Hollandsnieuwe Sim Only

 Je kunt bij HollandsNieuwe altijd genieten van voordelige bundels. Als je echt op zoek bent naar een goedkoop sim only abonnement kun je bij Hollands Nieuwe je hart ophalen. Je kunt gebruik maken van een bundel waardoor je niet steeds apart bundels te kiezen voor belminuten of smsjes.

Als je dus een databundel kiest zitten daar je bel en sms bundel aan verbonden. 1MB=1 minuut=1 sms.

Daardoor ben je super goedkoop uit omdat je een vaste prijs betaalt voor elke dienst, zeker als je precies weet hoe je belverbruik is kun je bij HollandsNieuwe een goede slag slaan.

Daarbij heb je nog de mogelijkheid om een eigen netwerk te kiezen bij HollandsNieuwe. Je kunt nog gaan voor het oude 3G of het nieuwe 4G internet. Als je kiest voor Hollands Nieuwe maak je gebruik van het Vodafone Netwerk.

Je kunt bij Hollands Nieuwe elke maand grats je abonnement laten bijstellen op je verbruik. Daardoor betaal je nooit teveel voor de geleverde diensten.

Bij hollandsnieuwe betaal je overigens sowieso nooit te veel, want de provider rekent ook geen aansluitkosten! Een hollandsnieuwe Sim Only is een abonnement zonder telefoon. Je krijgt dus alleen de simkaart geleverd.

T-Mobile Sim Only

Als je gebruik maakt van een Sim only abonnement van T-Mobile kun je er zeker van zijn dat je een goede keuze maakt. Zeker als je op zoek bent naar een provider die je onbeperkt bellen en smsen aanbiedt.

Ook zijn er diverse bundels beschikbaar die alles onbeperkt maken, zo kun je bellen, internetten en smsen zonder limiet. Daarbij heb je nog de keuzevrijeheid om je bundels naar boven of beneden bij te stellen.

Bij T-Mobile gaat het om flexibiliteit, alle verschillende bundels zijn in principe voor iedereen geschikt en je kunt ontzettend veel voordeel pakken door bepaalde bundels met elkaar te combineren.

Daarbij zijn er ook gepersonaliseerde bundels beschikbaar als je veel reist, je familieleden ook een bundel hebben, je telefoon kapot gaat of als je snel een nieuwe telefoon nodig hebt.

Hebben familieleden of huisgenoten ook T-Mobile? Dan kun je profiteren van korting! Met T-Mobile Klantvoordeel, de opvolger van T-Mobile Samen en T-Mobile Alles onder 1 dak, krijg je korting op abonnementen op hetzelfde adres. Zo krijgen jullie samen een enorme korting terwijl je nog meer diensten krijgt geleverd!

Vodafone Sim Only

Als je gebruik wil gaan maken van sim only abonnementen van Vodafone kan dat zeer voordelig zijn door de scherp geprijsde deals. Je beschikt over razendsnel 4G internet zonder dat je daar enorm veel voor moet betalen.

Daarbij zijn er veel bundels beschikbaar voor iedere Nederlander. Vodafone is de afgelopen jaren een van de grootste providers geworden in de simonly markt, dit omdat de abonnementen dus goedkoop en flexibel zijn. Je hebt daarbij de keuze uit enorm veel voordelige bundels die je met elkaar kunt combineren.

Zoek je een Vodafone Sim Only-abonnement? Dan kun je alle goedkope Sim Only’s van Vodafone makkelijk op onze website vergelijken. Zo vind je snel en onafhankelijk een Vodafone Sim Only die bij jou past! Vodafone is in 2018 samengegaan met de bekende partij Ziggo, Als je dus al internet, TV of telefonie van Ziggo hebt kun je rekenen op korting en leuke extra’s als je een Sim Only abonnement van Vodafone kiest!

KPN Sim Only

Je kunt op onze website heel gemakkelijk alle KPN sim only abonnementen vergelijken. In de vergelijker kun je met filters heel gemakkelijk het perfecte abonnement samenstellen. De grootste provider van Nederland heeft een groot aanbod zodat iedereen een goede sim only deal kan slaan bij KPN.

Daarbij heb je de beschikking over het beste en grootste netwerk van Nederland. Als je nog meer diensten van KPN afneemt wordt het helemaal leuk want dan krijg je extra korting met KPN compleet.

KPN heeft ook een leuk aanbod voor dagelijkse reizigers, KPN Sim Only’s zijn namelijk te gebruiken in de hele EU en als klant van KPN kun je daarnaast gebruikmaken van KPN hotspots die verspreid zijn over heel Nederland. Je kunt daar dus gratis mee internetten door heel het land.

Tele2 Sim Only

Je kunt op onze website heel gemakkelijk alle simonly abonnementen van TELE2 bekijken en vergelijken. Het is heel makkelijk om een goed overzicht te krijgen van alle beschikbare bundels die aangeboden worden door TELE2.

Daarbij wil je natuurlijk niet teveel betalen voor je bundel, er zijn namelijk regelmatig goede aanbiedingen beschikbaar waardoor je echt flink kunt besparen. Zo wordt een TELE2-abonnement wel heel aantrekkelijk.
TELE2 beschikt over snel 4G-internet en een goedkoop unlimited-abonnement.

Je bent hierdoor met Tele2 mobiel altijd bereikbaar op de hoogste mogelijke snelheid. Zoals de naam het al zegt kun je kiezen voor onbeperkte bundels maar er zijn ook veel mogelijkheden om voordelig te bellen en sms’en bij TELE2. Er wordt bij TELE2 vooral gericht op de internet bundels, je kunt namelijk grote bundels krijgen tegen scherpe tarieven.

Tegenwoordig heeft TELE2 een razendsnel eigen 4G-netwerk. Dit is het nieuwste 4G-netwerk in Nederland, waarmee je overal bereikbaar bent via een gloednieuw netwerk met landelijke dekking. Het bereik van Tele2 is erg goed en het netwerk is betrouwbaar. Met het 4G-only-netwerk heb je met Tele2 altijd 4G-internet.

Youfone Sim Only

Je kunt op onze website heel gemakkelijk alle abonnementen van een van de goedkoopste aanbieders van Nederland bekijken en vergelijken. Het is heel makkelijk om een goed overzicht te krijgen van alle beschikbare bundels die Youfone je biedt.

Daarbij wil je natuurlijk niet teveel betalen voor je bundel, er zijn namelijk regelmatig goede aanbiedingen beschikbaar waardoor je echt flink kunt besparen.

Zo wordt een Youfone-abonnement wel heel aantrekkelijk. Misschien bel je al via een abonnement bij een andere provider of bel je prepaid. Het voordeel van een Youfone abonnement is het feit dat je geen dure smartphone hoeft te betalen met een maandelijks abonnement.

Daarbij zijn er contracten beschikbaar die maandelijks opzegbaar zijn waardoor je alle flexibiliteit van simonly kunt ervaren.
In veel gevallen kun je het mobiele nummer dat je al hebt gemakkelijk meenemen naar uw nieuwe Youfone sim internet abonnement.

Dit wordt ook wel nummerbehoud genoemd. Houd er wel rekening mee dat als u uw mobiele nummer wilt behouden, uw huidige abonnement uiterlijk in de komende maanden afgelopen moet zijn.