Samsung Galaxy S8 Review 2018 | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

Galaxy S8 Specificaties

 • 5.8 inch AMOLED scherm
 • 64 GB opslag, 4 GB werkgeheugen
 • Krachtige 12 megapixel-camera
 • Gratis AKG Headphones t.w.v. 149
 • Haarscherpe resolutie van 2960 bij 1440 pixels
 • IP68 gecertificeerd & dus stof + waterbestendig

Galaxy S8 kopen of abonnement?

De Galaxy S8 is al een tijdje op de markt. Op dit moment is de telefoon vaak voordelig verkrijgbaar met een goedkoop Galaxy S8 abonnement. Wil je een luxere versie? Dan is de Galaxy S8+ misschien een goede optie. Geen zin in contracten? Geen zorgen, je kunt tegenwoordig heel goedkoop een Samsung Galaxy S8 los kopen.

Galaxy S8 is een echte high-end krachtpatser

De Samsung Galaxy S8 was vorig jaar een van de meest succesvolle smartphones van Samsung. Het vlaggenschip is met recht een echte topper te noemen in het high-end assortiment en kan de strijd makkelijk aan met Apple en Huawei.

De Galaxy S8 tilt de kwaliteitsnorm van smartphones duidelijk naar een hoger niveau, en dat komt voornamelijk door het ingebouwde ‘infinity display’. Deze zorgt er voor dat de hele voorkant van het scherm opgaat in de schermranden, daardoor heb je een groot scherm in een relatief compacte behuizing.

De prijs van het toestel is sterk gedaald en goed te combineren met een abonnement. DeGalaxy S8 kun je ook los kopen, je betaalt daar alleen nog wel een stevige prijs voor. Ook kun je de verbeterde versie van het toestel de Galaxy S8 Edge kiezen als je nog meer functies ter beschikking wil hebben. Lees deze review verder als je alles te weten wil komen over dit toestel.

 

  Galaxy S8 in een vogelvlucht bekijken en vergelijken

  ✔ Op dit moment zijn de specificaties van de S8 nog steeds concurrerend met nieuwe toestellen. In alle opzichten kun je merken dat de S8 een echt vlaggenschip is van Samsung. De hardware kan alles met de krachtige Exynos 8895-chip en deresolutie van 2960 bij 1440 pixels maakt je display tot een waar kijkgenot.

  ✔ Nog een opvallende verbetering is de camera die nu beschikt over een dual pixel-camera aan de achterkant. Daarbij kun je ook veel scherpere selfies maken met de camera aan de voorkant.

  – De Bixby functie die een grote rol speelt in het nieuwe besturingssyteem van Samsung komt niet helemaal uit de verf en is bijna niet bruikbaar in Nederland. Daarbij is de vingerafdrukscanner soms een beetje lastig te gebruiken.

  Conclusie: De Galaxy S8 kopen is een slimme keuze. De prijs van het toestel is de afgelopen tijd behoorlijk gedaald en je kunt een voordelig abonnement of los toestel kopen. Als je de S8 vergelijkt met zijn voorganger is er een enorme stap vooruit gemaakt, Apple mag de borst natmaken als ze de S8 willen overtreffen.

   Welke functionaliteiten & aanpassingen zijn er verbeterd in de Galaxy S8?

   Het scherm van de S8 is sterk verbeterd

   Dit is een van de allergrootste verbeteringen aan de Galaxy S8. Tegenwoordig beschik je met Samsung telefoons al snel over een gebogen scherm. Dat zie je vooral terugkomen in de Edge variant. Het scherm loopt dan door in de randen, ook de Samsung Galaxy S8 beschikt over een geboge scherm dat doorloopt in de rand.

   Het display van de Galaxy S8 is daarom ook een echte aandachttrekker, bijna heel de voorkant wordt gevuld met scherm en alleen aan de boven en onderkant kun je een kleine zwarte balk vinden. Over het algemeen kunnen we stellen dat de S8 een van de grootste schermen heeft van de huidige generatie Galaxy telefoons.

   De schermresolutie van de S8 is enorm

   De schermresolutie van de S8 is ook prima in orde, met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels, en een pixeldichtheid van 570 ppi zorgen er voor dat je beelden megascherp worden weergegeven.

   Het scherm is ook in lengte lager geworden, de beeldverhouding van de Galaxy S8 is dan ook 18,5 bij 9. De traditionele fysieke knoppen onder het scherm zijn vervangen door menuknoppen op het display zelf.

   Hoe zit het met Samsung Bixby op de Galaxy S8?

   Samsung Bixby heeft bij dit toestel een prominentere rol gekregen. De Voice assistent van Samsung moet een bijdrage leveren aan het gebruiksgemak van de S8 maar we hebben dat niet echt kunnen ondervinden.

   Nog een nadeel is dat je Bixby alleen kunt gebruiken voor Samsung Apps, daardoor is de functionaiteit behoorlijk pover. Kortom, geen toegevoegde waarde.

   Vingerafdrukdrukscanner & irisscanner

   De bekende homeknop die je al jarenlang ziet bij de Galaxy telefoons is geschrapt. Daardoor is er meer ruimte vrijgekomen voor het scherm, dat is natuurlijk duidelijk zichtbaar omdat je een veel groter display hebt gekregen t.o.v. de voorganger.

   De vingerafdrukscanner is nog steeds een belangrijke feature van de Galaxy S8, maar deze keer is hij bevestigd aan de achterkant, naast de camera.Ook kun je tegenwoordig gebruik maken van ontgrendeling d.m.v. je ogen. De Galaxy S8 heeft een irisscanner aan boord.

   Met deze scanner kun je door infrarood licht te gebruiken je iris uitlezen en zo bepalen of jij degene bent die het toestel wil ontgrendelen. Daardoor is je telefoon een stuk beter beveiligd en kun je deze gave feature makkelijk gebruiken.

   Draadloos opladen & batterij Galaxy S8

   De batterij en accuduur zijn ook sterk verbeterd met het nieuwe vlaggenschip van Samsung. De batterij gaat bij intensief gebruik makkelijk een dag mee en je kunt de batterij razendsnel opladen met Quick Charge.Je kunt urenlang filmpjes en games spelen op je telefoon zonder dat je telkens hoeft op te laden. Daarbij heb je de beschikking over draadloos opladen.

   Water en stofdicht met IP67 Certificering

   De Samsung Galaxy S8 is water en stofdicht door de IP67 certificering. Daardoor kun je de S8 gemakkelijk in een regenbui gebruiken of hem een keer in het toilet laten vallen. Daarbij is de Galaxy S8 zelfs tot wel 30 minuten lang in 1,5 meter diepte onder water overleeft.

   Telefoons vergelijken die je misschien nog niet kent?

   telefoon kopen

   Apple iPhone 7

   mobiele telefoon kopen

   Galaxy S7

   mobiele telefoons vergelijken

   Apple iPhone 8

   goedkope telefoons

   Galaxy S8

   goedkoop telefoon abonnement

   Apple iPhone X

   goedkoopste telefoon abonnement

   Galaxy S9

   Hoe zit het met de camera van de Samsung Galaxy S8?

   Galaxy S8 camera is een topper

   Hiermee wordt de kwaliteit van foto’s in het donker sterk verbeterd. Eén van de twee sensors heeft de beschikking over een kwaliteit van 12 megapixels. De tweede sensor maakt Sony, en beschikt over een resolutie van 13 megapixels.
   Daarnaast is de selfie camera sterk verbeterd.

   Deze heeft de beschikking over een krachtige 8 megapixels camera waardoor je gemakkelijk scherpe selfies schiet met je toestel. Een flink verschil t.o.v. de Galaxy S7. De voorganger had nog de beschikking over 5MP..

   Schermresolutie zelf aanpasbaar

   Je hebt ook nog eens de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe je scherm gebruikt wordt. Zo kun je de schermresolutie aanpassen, dat houdt in dat je de kwaliteit van het scherm kun instellen op 3 verschillende instellingen.

   Je hebt de beschikking over Full HD, HD Ready of UHD. Hoe hoger de resolutie, hoe beter het scherm. Je moet er wel rekening mee houden dat je meer batterij verbruikt als je een hoge resolutie kiest.

   Opladen met USB-C kabel

   Je kunt de Samsung Galaxy S8 opladen met een USB-C kabel of draadloos met de Qi standaard. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat smartphones beschikken over een USB-C connectie. 

   Een groot voordeel van de USB Type C is dat de kabel aan twee kanten kan worden ingeplugd, de kabel die bij deze aansluiting hoort heeft dus geen onder- of bovenkant. Het is daardoor ook een stuk gemakkelijker geworden om databestanden uit te wisselen met andere apparaten.

   3,5 mm aansluiting en software S8

   De oude vertrouwde 3,5mm aansluiting waar je de jack van je koptelefoon instopt is weer terug in de Galaxy S8. Daarbij kun je ook gebruik maken van 5.0 Bluetooth waardoor je gemakkelijk 2 verschillende draadloze koptelefoons kunt koppelen.

   De Galaxy S8 draait op de nieuwste versie van Android 7.0 Nougat en staat de gebruiker bij met spraakassistent Bixby, we moeten wel eerlijk toegeven dat deze functie nog meer in de weg zit dan dat je er wat aan hebt.

   Audio en geluid zijn ook sterk verbeterd

   Harmon is overgenomen door Samsung en dat is te merken. Het geluid van de Galaxy S8 is sterk verbeterd en je krijg een paar AKG headphones van hoge kwaliteit meegeleverd bij je S8.

   De luidsprekers van de Galaxy S8 worden door Harmon gemaakt, daardoor is het geluid van de S8 een grote verbetering wordt tegenover eerdere Galaxy S-telefoons. Het toestel biedt daarbij ondersteuning voor 32-bit-audio, wat dieper en rijker geluid produceert.

   Smart Switch

   Gegevens overzetten is tegenwoordig heel makkelijk met de Smart Switch functie. Je kunt heel gemakkelijk foto’s, video’s, berichten en contacten over te zetten naar een andere telefoon die over Android of iOS beschikt.

   Andersom is het ook mogelijk om bestanden uit de iCloud over te zetten naar je Galaxy S8. Zo weet je zeker dat de overstap naar een nieuw toestel geen gedoe meer is.