Samsung Galaxy S7 Review 2018 | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders
Galaxy S7 Specificaties
- 5.1 inch AMOLED scherm,
- 4 GB werkgeheugen, 32GB opslag
- Krachtige 12 en 5 megapixel-camera
- Krachtige Exynos 8890-chip met 4GB RAM
- 4G+, NFC, draadloos opladen en Quick Charge
- Metalen behuizing, stof & waterbestendig
Galaxy S7 kopen of abonnement?
De Galaxy S7 is al een tijdje op de markt. Op dit moment is de telefoon vaak voordelig verkrijgbaar met een goedkoop Galaxy S7 abonnement. Wil je een luxere versie? Dan is de Galaxy S7+ misschien een goede optie. Geen zin in contracten? Geen zorgen, je kunt tegenwoordig heel goedkoop een Samsung Galaxy S7 los kopen.
Galaxy S7 is nog steeds een topper voor weinig geld
De Samsung Galaxy S7 is alweer een tijdje op de markt. Het toestel kwam uit in 2016 en bouwt verder op de basis die is gelegd in de vorige modellen. Toch is het nog steeds een van de meest gekochte en gecombineerde telefoons van dit moment.
De prijs van het toestel is sterk gedaald en goed te combineren met een abonnement. De Galaxy S7 heeft een stevige metalen behuizing en het grote 5.1 inch scherm heeft de beschikking over een QHD resolutie.
Ook kun je de verbeterde versie van het toestel de Galaxy S7 Edge kiezen als je nog meer functies ter beschikking wil hebben. Lees deze review verder als je alles te weten wil komen over dit toestel.
Inhoudsopgave
- 1 Samsung Galaxy S7 Review 2018 | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders
- 1.1 Galaxy S7 Specificaties
- 1.2 Galaxy S7 kopen of abonnement?
- 1.3 Galaxy S7 is nog steeds een topper voor weinig geld
- 1.4 Galaxy S7 in een vogelvlucht bekijken & vergelijken
- 1.5 Welke functionaliteiten & aanpassingen zijn er verbeterd in de Galaxy S7?
- 1.6 Telefoons vergelijken die je misschien nog niet kent?
- 1.7 Welke specificaties zijn er nog meer toegevoegd aan de Samsung Galaxy S7?
Galaxy S7 in een vogelvlucht bekijken & vergelijken
De Samsung Galaxy S7 beschikt over prima specs en een groot en kwalitatief goed display. Als je kiest voor de S7 Edge zijn er zelfs nog extra verbeteringen aangebracht zoals een behuizing die stof- en waterbestendig is, steekt de cameralens nauwelijks meer uit, is de opslagruimte uitbreidbaar en behoren de meeste haperingen die je eerder ervaren verholpen.
De accucapaciteit van de S7 en de S7 Edge is sterk verbeterd ten opzichte van de voorganger, daarbij is er een verbeterde camera aangebracht. De Exynos 8990-chip zorgt er voor dat je razendsnel kunt schakelen tussen apps.
– Als all-round telefoon is er nog weinig aan te merken op de Galaxy S7. De prijs is sterk gedaald waardoor het totaalplaatje eigenlijk niet beter kan. Het enige struikelblok kan de leeftijd van het toestel zijn t.o.v. huidige modellen.
Conclusie: De Galaxy S7 kopen als normale smartphone gebruiker is een slim idee. De prijs voor een los toestel is tegenwoordig te verwaarlozen, daarbij kun je ook nog goedkoop uit zijn met een voordelig abonnement of een sim only oplossing.
Welke functionaliteiten & aanpassingen zijn er verbeterd in de Galaxy S7?
Design & Varianten van de Galaxy S7
Je hebt het misschien al gemerkt, er zijn diverse varianten van de S7 beschikbaar. Het toestel is er namelijk in twee varianten. Je hebt naast het normale toestel ook de keus uit de Edge versie. Beide toestellen zijn water en stofbestendig.
Als je voor de Galaxy S7 Edge gaat heb je de beschikking over een betere accu en een net wat groter scherm. Een van de grote stappen die beide toestellen hebben gemaakt is de opslagruimte die weer uitbreidbaar is en de lens van de camera die minder uitsteekt, waardoor de achterkant gladder aanvoelt.
Galaxy S7 Edge & S7 accu, is er verschil?
Er is tegenwoordig behoorlijk verandering te zien in de capaciteit van de S7 want deze is gestegen tot 3000 mAh, terwijl de grotere Galaxy S7 Edge een 3600 mAh-accu heeft. Dat is een stuk meer dan bij voorgangers, die het moesten doen met een 2550 en 2600 mAh-accu.
De accu van de Edge variant is dus een stuk krachtiger dan het reguliere toestel, daardoor kun je een stuk langer gebruik maken van de batterij. Als dat een belangrijke factor voor je is kun je misschien beter kiezen voor de S7 Edge.
Hoe zit het met schermgroottes beide S7 toestellen?
De normale Galaxy S7 meet 142,4 bij 69,6 bij 7,9 millimeter en is net wat dikker en zwaarder dan de S6, al zijn de verschillen niet beduiden groot. De uitgebreidere Galaxy S7 Edge is dankzij het 5,5 inch-scherm een stuk groter en meet 150,9 bij 72,6 bij 7,7 millimeter.
Camera sterk verbeterd t.o.v. de Galaxy S6
De Galaxy S7 heeft een sterke verbetering doorgevoerd op het gebied van de camera. Veel mensen dachten dat de camera minder was geworden omdat het een 12MP camera is in plaats van de 16MP camera van de S6.
Ook heeft de S7 een nieuwe lens gekregen met een diafragma van f/1.07 met grotere sensor waardoor je perfecte foto’s schiet. Door deze sensor en het verbeterde diafragma is het mogelijk om goede plaatjes te schieten met weinig licht.
Processor is energiezuiniger en effectiever
De Krachtige Exynos 8890-chip is een van de betere processors die Samsung heeft gebruikt in haar toestellen. Deze chip is energiezuiniger en sterker dan de processor van zijn voorganger. Ook heb je de beschikking over 4GB geheugen waardoor het draaien van zware apps en processen een stuk gemakkelijker wordt.
Software & besturingssysteem van Galaxy S7
De standaardsoftware waar dit toestel op draait is Android 6.0, maar ligt in de lijn der verwachting dat ook Android 8.0 naar de Galaxy S7 toekomt. Dit besturingssysteem zorgt er voor dat je veel meer vrijheid hebt in de opties voor notificaties en je zult merken dat de accu een stuk langer meegaat.
Ook krijg je de beschikking over een splitscreenmodus, daardoor is het nog makkelijker om twee apps tegelijk te draaien. Zo kun je Whatsappen terwijl je nog net het laatste deel van je serie afkijkt.
Telefoons vergelijken die je misschien nog niet kent?
Apple iPhone 7
Galaxy S7
Apple iPhone 8
Galaxy S8
Apple iPhone X
Galaxy S9
Welke specificaties zijn er nog meer toegevoegd aan de Samsung Galaxy S7?
Galaxy S7 bevat handige functionaliteiten
Er zijn een aantal handige functionaliteiten toegevoegd aan de Galaxy S7. Denk bijvoorbeeld aan de USB type C aansluiting, 3D Touch en waterbestendigheid. Daarbij is de telefoon voorzien van vingerafdrukscanner: bruikbaar met S Health, Samsung Pay, of om snel te ontgrendelen. Lees verder als je nog meer te weten wil komen over de technische snufjes van de S7.
3D Touch
Een nieuwe smartphonetechnologie die in 2015 werd geïntroduceerd. Met deze functie kun je gebruik maken van het drukgevoelig scherm. De naam 3D Touch zal overigens niet worden aangehaald – deze is namelijk gepatenteerd door de grote concurrent Apple. Samsung is met vergelijkbare technologie begonnen om de S7 nog een beter toestel te maken.
Water en stofbestendig
De S7 is waterbestendig en kan ook nog tegen stof door de IP68 certificering die het toestel heeft behaald. Het waterdicht maken van het toestel was een van de grote wensen van eigenaren van de S6. Dit verklaart ook de overstap van plastic naar naar metaal en glas om de certificering te realiseren.
Extra toegevoegde snufjes S7.
Er zijn nog een aantal handige snufjes toegevoegd aan dit toestel. Zo kun je de S7 helemaal omtoveren tot een virtual reality bril en kun je gebruik maken van Quick Charging en draadloos opladen.
Draadloos opladen en Virtual Reality met de S7
Je kunt heel gemakkelijk draadloos opladen door de QI techniek die nog steeds wordt toegepast door de S7. Daarbij kun je ook gebruik maken van Quick Charging, deze functie zorgt er voor dat je telefoon mega snel oplaad. Je kunt een S7 al binnen 35 minuten volledig opladen met deze functie.
Je zult ze misschien wel gezien hebben. De Samsung Gear VR brillen die bij de lancering van de S7 werden meegeleverd. Samsung speelt met dit toestel in op de trend Virtual Reality. Je kunt je smartphone namelijk omtoveren tot een ware VR bril.
USB Type C mogelijkheid
Een groot voordeel van de USB Type C is dat de kabel aan twee kanten kan worden ingeplugd, de kabel die bij deze aansluiting hoort heeft dus geen onder- of bovenkant. Het is daardoor ook een stuk gemakkelijker geworden om databestanden uit te wisselen met andere apparaten.