iPhone 7 Review 2018 | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

iPhone 7 Specificaties

 • 4.7 inch Retina scherm, 12 MP-camera
 • 2 GB werkgeheugen, 32 GB interne opslag
 • Water- en stofdicht (IP67-certificaat)
 • Leverbaar in: Gold, Black, Rose, Silver, Jet Black
 • 12 Megapixel Camera / iOS 11
 • 2 GB werkgeheugen, supersnelle A10-processor

iPhone 7 kopen of abonnement?

De iPhone 7 is al een tijdje op de markt. Op dit moment is de telefoon vaak voordelig verkrijgbaar met een goedkoop iPhone 7 abonnement. Wil je een luxere versie? Dan is de iPhone 7 plus misschien een goede optie. Geen zin in contracten? Geen zorgen, je kunt tegenwoordig heel goedkoop een iPhone 7 los kopen.

iPhone 7 is nog steeds een topper voor een zacht prijsje

De Apple iPhone is in 2019 natuurlijk al een stukje ouder, toch zijn er nog heel veel mensen die een iPhone 7 abonnement kiezen of de beslissing nemen om een iPhone 7 te kopen in de winkel.

Het design van het toestel van Apple is nauwelijks aangepast ten opzichte van de voorganger. Toch zijn de camera, accuduur en de prestaties een stuk beter als de iPhone 6. Toen Apple de iPhone 7 onthulde op September 2016 werd duidelijk dat deze de beschikking heeft over een krachtige Apple A10 Fusion processor met een snellere grafische chip.

Ook kun je de verbeterde versie van het toestel de iPhone 7 Plus kiezen als je nog meer functies ter beschikking wil hebben. Lees deze review verder als je alles te weten wil komen over dit toestel.

  iPhone 7 in een vogelvlucht bekijken & vergelijken

  ✔ Onze mening over de iPhone 7 is positief, de telefoon beschikt over meer dan voldoende kracht om Games, Apps en Youtube met gemak te gebruiken. Je hebt de beschikking over iOS12 en dat is goed te merken.

  ✔ De telefoon is erg snel en je kunt er vanuit gaan dat iOS13 en iOS14 ook nog naar de iPhone 7 komen. Daarbij is de camera die aanwezig is van zeer hoge kwaliteit.

  – Er zijn wel een aantal kritiekpuntjes aan te merken op het toestel. Zo zijn er weinig nieuwe onderscheidende functies beschikbaar t.o.v. de iPhone 6 en is er geen koptelefoonaansluiting aanwezig.

  Conclusie: Toch is de iPhone 7 kopen een echte aanrader voor de gemiddelde smartphone gebruiker. De kosten voor de aanschaf van een toestel zijn een stuk lager geworden en een abonnement is al helemaal voordelig geworden.

   Welke functionaliteiten & aanpassingen zijn er verbeterd in de iPhone 7?

   Taptic Engine

   Een van de meest revolutionaire veranderingen in de iPhone 7 was de taptic engine. Het was het eerste Apple apparaat met een nieuwe homeknop. De traditionele knop maakt ruimte voor de Taptic engine die je gewend bent van de Macbook & Apple watch.

   De nieuwe home knop werkt op trillingen

   Deze nieuwe homeknop geeft trillingen door waardoor de home-knop een stuk beter functioneert en aanvoelt. We moeten zeggen, je merkt het verschil zeker ten opzichte van de voorganger want het werkt allemaal heel soepeltjes. Toch is het voor veel mensen die een iPhone 6 gewend waren even wennen, het voelt allemaal toch net iets anders.

   Door deze Taptic Engine heb je meer variatie in feedback en trillingen als je acties op je scherm uitvoert. Als je deze liever niet wil voelen kun je systeemtrillingen ook gewoon uitschakelen. Dat heeft dan wel als gevolg dat je geen trillingen meer kunt voelen in allerlei apps. Wel voel je bij 3D touch en het gebruiken van de home knop voelbare feedback van de Taptic Engine.

   Waar kun je Taptic Engine allemaal verwachten?

   Om je een beetje een idee te geven over de diverse systeemtrillingen van iOS hebben we een lijstje gemaakt van plekken waar je zeker trillingen gaat voelen. Denk daarbij aan de schuifknoppen, als je het einde van de schuifknop bereikt krijg je een trilling.

   Ook als je gebruik maakt van de schakelaars voor het aan en uitzetten van een optie voel je een trilling van de Taptic Engine. Daarbij zijn er nog veel meer plekken waar je de trillingen voelt zoals bij het zoomen van je camera en het veranderen van een datum of wekker.

   Stof & Waterbestendigheid met IP67

   Een van de grote verbeteringen van de iPhone 7 is de IP67 certificering die het toestel heeft gekregen. Dat betekent dat hij stof- en waterbestendig is. Dat was bij de vorige modellen van Apple nog niet het geval. Deze certificering betekent dat je de telefoon gemakkelijk in de regen kunt gebruiken en als hij een keer in het toilet valt is de iPhone 7 niet direct kapot.

   De iPhone 7 gaat langer mee

   Het toestel is daarbij ook stofbestendig wat er voor zorgt dat het toestel beter bestand is tegen allerlei elementen. Dit komt ook de duurzaamheid van het toestel ten goede want ze gaan een stuk langer mee als er geen stof binnendringt bij de hardware van de telefoon.

   We raden je overigens aan om wel goed op te letten als je de iPhone 7 gaat gebruiken bij of in het water. Apple biedt namelijk geen garantie op waterschade aan je telefoon. Even gaan zwemmen met je toestel raden we dus niet aan!

   Betere accuduur door A10 processor

   De accuduur van de iPhone 7 is ook erg verbeterd ten opzichte van eerdere toestellen. Je kunt nu gemakkelijk 40 uur draadloos muziek luisteren als je toestel volledig is opgeladen. Daarbij kun je maarliefst 13 uur lang films kijken zonder lading.

   Als je de iPhone 7 normaal gebruikt kun je er vanuit gaan dat de telefoon zeker 2 uur langer mee gaat. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de iPhone 6S. Dit komt vooral door de nieuwe A10 chip die er voor zorgt dat het toestel een stuk zuiniger kan werken als zijn voorganger. Doordat deze processor minder kracht en energie nodig heeft om tot goede prestaties te komen kun jij langer genieten van allerlei apps of langer films kijken op Netflix.

   Het koopadvies van GSM Stuntprijzen

   Er is een groot aanbod aan types beschikbaar voor de iPhone 7. Je kunt hem kopen met een intern geheugen van 64GB, 128GB of 256GB en hij is in de kleuren zwart, gitzwart, zilver, goud, rosé goud en rood te koop. Het kan zijn dat je graag wil weten waar je de iPhone 7 kopen op een zo voordelig mogelijke manier krijgt geregeld. Geen zorgen, maak gebruik van onze vergelijker en kijk waar je het beste abonnement of losse toestel kunt kopen. Omdat dit toestel al een tijdje op de markt is kun je hem super voordelig aanschaffen en genieten van de krachtige prestaties van de iPhone 7.

   Telefoons vergelijken die je misschien nog niet kent?

   telefoon kopen

   Apple iPhone 7

   mobiele telefoon kopen

   Galaxy S7

   mobiele telefoons vergelijken

   Apple iPhone 8

   goedkope telefoons

   Galaxy S8

   goedkoop telefoon abonnement

   Apple iPhone X

   goedkoopste telefoon abonnement

   Galaxy S9

   Alles over de geweldige camera & het design van de iPhone 7

   Camera iPhone 7 verbeterd met extra sensor

   Een van de meest verbeterde punten met oudere modellen is de camera van de iPhone 7. Deze schiet foto’s nog steeds met een 12 megapixel-camera maar hij is wel flink aangepakt door Apple.

   Er is een grotere lens aanwezig en er is een verbeterd diafragma van f/1,8 aangebracht waardoor er veel meer licht wordt doorgelaten. Je krijgt daardoor niet alleen mooiere foto’s maar ook nog eens scherpe foto’s als het wat donker is in je omgeving.

   Optische beeldstabilisatie & een stuk sneller

   Nog een groot voordeel is de optische beeldstabilisatie. Daardoor wordt bewegingsonscherpte direct weggewerkt door de iPhone 7. Handig als het koud is buiten en je trillende handen hebt of een video maakt waarin je veel beweegt.

   De cameralenzen waar je over kunt beschikken zijn allemaal 60% sneller en werken ook nog eens ruim 30% efficiënter dan de iPhone 6S. Video’s en foto’s maken is dus een stuk gemakkelijker geworden met de iPhone 7, in vergelijking met de toestellen van deze tijd kan deze krachtpatser nog goed meekomen.

   Camera aan de voorkant verbeterd voor Facetime

   Ook is er een Facetime camera aan de voorkant voorzien, deze heeft een flinke update gehad en heeft de beschikking over een 7 megapixel camera voor scherpe selfies. Zo kun je er helemaal zeker van zijn dat je haarscherp kunt Facetimen met familie of vrienden. Daarbij kun je met de camera aan de voorkant nog behoorlijk scherpe foto’s schieten. 

   Antennestrepen maken het design anders

   Nog een opvallende verandering aan het design zijn de antennestrepen en het gewicht van het toestel. De antennestrepen zijn namelijk op een totaal andere manier weggewerkt als bij de voorganger. Ondanks dat de iPhone 6S en de iPhone 7 behoorlijk veel op elkaar lijken is dit toch het grote verschil in heel het design.

   Het toestel is overigens niet dunner geworden dan zijn voorganger, de afmetingen zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. Wel heeft Apple het voor elkaar gekregen om dit toestel een grammetje of 10 lichter te laten zijn dan zijn voorganger.

   Geen traditionele koptelefoonaansluiting

   Zoals je al kon lezen beschikt de iPhone 7 niet meer over de traditionele koptelefoonaansluiting. Door het integreren van de Taptic Engine is er geen plaats meer voor de 3,5mm jack. Maar dat betekent gelukkig niet dat je geen oortjes kunt gebruiken, door gebruik te maken van de lightning aansluiting kun je gewoon je traditionele oortjes gebruiken.

   Er zijn genoeg alternatieven beschikbaar

   Nog een reden voor het verwijderen van de koptelefoonaansluiting is het waterdicht maken van de smartphone. Je krijgt door Apple wel EarPods en een lightning aansluiting meegeleverd zodat je direct vanaf het begin kunt genieten van je favoriete muziek. Daarnaast wordt er een adapter waarmee je normale koptelefoons normaal kunt aansluiten meegeleverd. Ook is het mogelijk om draadloze oortjes te gebruiken. Je moet dan wel rekening houden met een pittige aanschafprijs van 179 euro.

   De eindconclusie over de iPhone 7

   Als we naar het toestel als geheel kijken kunnen we zien dat Apple veel aandacht heeft geschonken aan het leveren van een toptoestel. Omdat het toestel al even in de running is kun je nu ook heel voordelig een iPhone 7 abonnement vinden of een iPhone 7 kopen om deze later te combineren met sim-only abonnement. Het design is wellicht wat sober gebleven als je het vergelijkt met de voorganger maar de snelle hardware, sterke camera en het algemene gemak van de iPhone 7 zorgt er voor dat het toestel een topper is voor doorsnee gebruikers van een smartphone.